COVID Zelftest (ondiepe neustest)

De neustest hier voorgesteld en aangeboden behoort tot de meest gevoelige en betrouwbare zelftest beschikbaar (zie ook info startpagina van deze website: Paul Ehrlich Instituut) in Nederland. Geschikt om alle varianten van het COVID virus aan te tonen. De gevoeligheid van deze test ligt een stuk hoger dan vrijwel de meeste andere testen, waardoor de test ook bij asymptomatische personen sneller een (juist) positieve uitslag geeft. De meeste testen zullen een negatief resultaat tonen bij een lage hoeveelheid virussen. De kracht van deze neustest is dat ook in dit soort gevallen er meer positieve gevallen gedetecteerd kunnen worden. De meeste zelftesten zullen bij hevige klachten (en dus een grote hoeveelheid virussen in de neusholte aanwezig) positief aangeven. Indien er echter weinig klachten zijn (geringere hoeveelheid virussen aanwezig), zijn de meeste testen onbruikbaar. Echter zelfs bij deze personen zal de Sienna – Biotest Neustest – door de hogere gevoeligheid – bruikbaar zijn.

Vrijwel alle zelftesten in Nederland gebruiken wattenstaafjes met een kleine kop. Deze waren bestemd voor een diepe neustest en afname achter in de keel. Volkomen onbruikbaar om in te zetten voor afname in de neus als zelftest (2 cm in de neusholte). Daarmee is het bijna onmogelijk goed te testen als leek. De Sienna test gebruikt een dikkere kop. Daarmee wordt er meer materiaal verzameld en scoort de test vele malen beter indien deze door niet professionele gebruikers wordt ingezet. 

Inhoud verpakking COVID Neustest:

  1. Compleet meertalige folie met alle componenten ingesloten (soft pack: ideaal voor Drogist en Apotheek)
  2. Per test (ingesloten in iedere pouch): bijsluiter (NL, DUI, ENG, FR, IT), snelle startgids (NL, DUI, ENG, FR, IT), druppelaar, buffer vloeistof, COVID19 antigeen zelftest en bio veiligheidszakje om materiaal veilig weg te gooien na gebruik

Afbeeldingen Sienna – Biotest Zelftest

Compleet overzicht materialen in iedere soft-pouch
Voorkant Neustest (soft pouch)
Achterkant Neustest (soft pouch)


Overigens ook goed om te weten: alle varianten van het COVID 19 virus kunnen aangetoond worden via deze test. Dit aangezien er getest wordt op een specifieke eigenschap van het Corona virus welke niet verandert tussen de tot nu toe bekende varianten.


Consumenten kunnen de test direct bestellen via: https://www.testjezelf.nu/corona-covid.


Omdat Testjezelf.nu BV (met haar partner onderneming Dutch Diagnostics BV) de Europese distributie van deze test op zich heeft genomen, kunnen we de beschikbaarheid garanderen en de prijs per test laag houden. Neem contact op met Testjezelf.nu voor de prijzen en voorwaarden. De test is beschikbaar in een zogenaamde “soft pack” verpakking. Alle benodigde materialen zitten in de folie bijgesloten en de folie kan eenvoudig opgehangen worden in uw winkel. Door deze verpakking kunnen we de transportkosten laag houden en daardoor de prijs per test drukken. Voor meer info: neem contact op met ons door te klikken op de informatie link onderaan deze pagina.


Wellicht heeft u ook gelezen dat de huidige Omikron variant (BA.1) verdrongen wordt door een (nog) besmettelijkere sub variant (Omikron BA.2). Deze variant is ook via een PCR test op te sporen (wel lastiger) maar zal ook altijd via de zelftesten hier voorgesteld aantoonbaar zijn. Dit geldt zowel voor de speekseltest als voor de neustest*

* "Werken de zelftesten ook goed bij de omikronvariant?"

Ja, antigeentesten zijn ook goed om de omikronvarianten vast te kunnen stellen. Dat geldt dus ook voor de zelftesten. Ook hier hebben verschillende laboratoria onderzoek naar gedaan en dit bevestigd.(bron: RIVM).


U kunt hieronder ook de Snelle startgids (NL versie) en de handleiding (NL versie) downloaden voor uw informatie. Meegeleverd bij de test zijn overigens de 5-talige snelle startgids en de 5-talige handleiding.

Wederverkoper, groothandel? Download hier de "sell sheet" voor uw klanten van deze test.